Tentoonstellingen

Ga naar de site van Jeugd Natuurclub De Wieden


 
 
Tentoonstellingen

De tentoonstelling ‘Kikkers enzo’ in Museum Schoonewelle is de laatste week ingegaan. De tentoonstelling is nog tot en met zaterdag 24 juni te bekijken.
Veel mensen bezochten tot nu toe de expositie met de bekende kikkers van Jasper Oostland uit Groningen. Museum Schoonewelle kijkt terug op een goed bezochte expositie met veel positieve reacties. Ook voor de kindertekenmiddag die naar aanleiding van de expositie georganiseerd werd, was veel belangstelling.
Bent u nog niet geweest? Museum Schoonewelle is dagelijks geopend van 10.00 tot 17.00 uur, dus het kan nog. Kom deze week nog kijken naar grote, kleurrijke doeken met de bekende en bijna beroemde kikkers van Jasper Oostland.  Ook de mooie kaarten zijn deze week nog verkrijgbaar in de museumwinkel.
Museum Schoonewelle Zwartsluis. Meer informatie: www.sluuspoort.nl.

Vaste tentoonstellingen:

Collectie Schoonewelle
De bekende collectie Schoonewelle is permanent te zien, een collectie met geprepareerde vogels en zoogdieren. Voor de kinderen is er een speurtocht.
Blijf bij de tijd
Een expositie die nieuwsgierig maakt en alle elementen van het leven laat zien, van hemellichamen tot aan het leven op aarde.
Geschiedenis van Zwartsluis
Museum Schoonewelle laat door middel van oude kaarten, foto’s en objecten een goed beeld zien van de geschiedenis van Zwartsluis.
Collectie Berthus Klomp
Berthus Klomp wordt ook wel de Rembrandt onder de klompenmakers genoemd. Zijn klompen pronken in musea van Moskou tot New York en van Arnhem tot Stockholm.
Wisseltentoonstelling(en):

Expositie: Natuurfotograaf Ronald Kromkamp

In de theetuin van  Sluuspoort is tot en met 19 november een expositie ingericht met werk van natuurfotograaf Ronald Kromkamp.
 
Kromkamp is, als het  even kan, te vinden in de natuur rondom Zwartsluis. Altijd met zijn fotocamera bij de hand. Hij houdt zijn grote passie niet alleen voor zichzelf,. Maar deelt die ook graag met een ander. Onder het motto ‘Kiek op het water’, wordt er vanaf een boot met gevarieerde gezelschappen door de Wieden/Weerribben gevaren om de te kieken (kijken) naar alles wat er leeft en om alles te kieken (fotograferen) wat er leeft. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden bij De Fotoboot Fotografie (www.kiekophetwater.nl).
Van zijn eigen werk is nu een expositie in gericht. Een kleine  impressie uit het grote oeuvre dat hij in ruim 15 jaar heeft samengesteld. Vlinders, vogels, bevers, otters, landschappen, zonopkomsten- en ondergangen . Het komt allemaal aan bod.

Expositie: Jan Wessels


 

 
Over Schoonewelle
Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht is gelegen in Zwartsluis. De kern van de collectie van het museum is een veelzijdige verzameling, waarin de naturaliëncollectie-Schoonewelle met diorama- en vitrinepresentatie de veelsoortigheid van de natuur van het gebied Noord-West-Overijssel en omstreken demonstreert.

Roelof Johannes Schoonewelle (1889-1960) was de grondlegger van het huidige Museum voor Natuur en Ambacht. Als natuurliefhebber pur sang legde hij de basis voor een indrukwekkende collectie geprepareerde en opgezette dieren. Enkele jaren geleden is Schoonewelle verbouwd tot wat het nu is: een multi-functioneel Museum voor Natuur en Ambacht, waar naast de vaste expositie, mogelijkheden zijn voor tijdelijke exposities en de uitvoering van verscheidene culturele activiteiten.

___________________________________
Agenda

Exposities
  •  
  • 21 t/m 23 juni 2017 'Kikkers en zo' - expositie Jasper Oostland


Overige activiteiten