Museumweekend

Ga naar de site van Jeugd Natuurclub De Wieden


 
 
Museumweekend - Meer dan 500 musea in Nederland doen mee!
Al dertig jaar openen Nederlandse musea hun deuren voor nieuw museumpubliek tijdens het Museumweekend. De musea bieden korting of gratis toegang en organiseren speciaal voor dit weekend allerlei activiteiten voor jong en oud.

De Nederlandse Museumvereniging is verantwoordelijk voor de landelijke campagne en draagt er zorg voor dat de deelnemende musea zich kunnen laten zien aan het publiek.
De Nationale Museumweek in 2018 wordt gehouden van maandag 9 t/m zondag 15 april.


 
Over Schoonewelle
Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht staat in Zwartsluis. De kern van de collectie van het museum is een veelzijdige verzameling, waarin de naturaliëncollectie-Schoonewelle met diorama- en vitrinepresentatie de veelsoortigheid van de natuur van het gebied Noord-West-Overijssel en omstreken demonstreert.

Roelof Johannes Schoonewelle (1889-1960) was de grondlegger van het huidige Museum voor Natuur en Ambacht. Als natuurliefhebber pur sang legde hij de basis voor een indrukwekkende collectie geprepareerde en opgezette dieren. Enkele jaren geleden is Schoonewelle verbouwd tot wat het nu is: een multi-functioneel Museum voor Natuur en Ambacht waar, naast de vaste expositie, mogelijkheden zijn voor tijdelijke exposities en de uitvoering van verscheidene culturele activiteiten.

___________________________________