Missie

Ga naar de site van Jeugd Natuurclub De Wieden


 
 
Missie
Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht laat de relatie tussen natuur en mens zien door op een natuurlijke, kunstzinnige en educatieve wijze verschillende collecties, waaronder primair de naturalia van de collectie Schoonewelle, verwante collecties waarin het natuurambacht tot uitdrukking komt en kunstzinnig materiaal van kunstenaars als Weijs die het natuurambacht uitbeelden, in een museale omgeving in samenhang met elkaar brengen.

Het bestuur wil de relatie tussen natuur en mens tot uitdrukking brengen door op een inspirerende, artistieke en educatieve wijze verschillende collecties, waaronder primair de naturalia van de collectie Schoonewelle, verwante collecties waarin het natuurbedrijf tot uitdrukking komt en artistiek materiaal van kunstenaars als Weijs die het met de natuur verbonden ambacht uitbeelden, in een museale omgeving in samenhang met elkaar brengen. De tentoonstellingen hebben een uitstraling die bijdraagt tot landelijke bekendheid.
 

Over Schoonewelle
Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht staat in Zwartsluis.
De kern van de collectie van het museum is een veelzijdige verzameling, waarin de naturaliëncollectie-Schoonewelle met diorama- en vitrinepresentatie de veelsoortigheid van de natuur van het gebied Noord-West-Overijssel en omstreken demonstreert.

Roelof Johannes Schoonewelle (1889-1960) was de grondlegger van het huidige Museum voor Natuur en Ambacht.
Als natuurliefhebber pur sang legde hij de basis voor een indrukwekkende collectie geprepareerde en opgezette dieren.
Enkele jaren geleden is Schoonewelle verbouwd tot wat het nu is: een multi-functioneel Museum voor Natuur en Ambacht waar, naast de vaste expositie, mogelijkheden zijn voor tijdelijke exposities en de uitvoering van verscheidene culturele activiteiten.

___________________________________