Kinderen bij Schoonewelle

Ga naar de site van Jeugd Natuurclub De Wieden


 
 
Kinderen bij Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht
Kinderen hoeven zich geen moment te vervelen in Museum Schoonewelle.
Voor de wat oudere kinderen zijn er speciale, educatieve puzzeltochten. De kleintjes vermaken zich ondertussen in onze speelhoek. Er is een film/videohoek waar de kinderen kunnen genieten van een mooie natuurfilm. In de Theetuin van de Sluuspoort kan een flesje fris of een glaasje ranja gedronken worden met daarbij een lekkere koek.

Daarnaast heeft Schoonewelle een heel 'kinderfeestjes'-programma ontwikkeld. Voor die feestjes bestaat goede belangstelling.

Let op! Arrangementen voor kinderen kunnen alleen doorgang vinden als er voldoende vrijwilligers van Museum Schoonewelle aanwezig kunnen zijn voor de begeleiding. 

Over Schoonewelle
Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht staat in Zwartsluis.
De kern van de collectie van het museum is een veelzijdige verzameling, waarin de naturaliëncollectie-Schoonewelle met diorama- en vitrinepresentatie de veelsoortigheid van de natuur van het gebied Noord-West-Overijssel en omstreken demonstreert.

Roelof Johannes Schoonewelle (1889-1960) was de grondlegger van het huidige Museum voor Natuur en Ambacht.
Als natuurliefhebber pur sang legde hij de basis voor een indrukwekkende collectie geprepareerde en opgezette dieren.
Enkele jaren geleden is Schoonewelle verbouwd tot wat het nu is: een multi-functioneel Museum voor Natuur en Ambacht waar, naast de vaste expositie, mogelijkheden zijn voor tijdelijke exposities en de uitvoering van verscheidene culturele activiteiten.

___________________________________