Home

Ga naar de site van Jeugd Natuurclub De Wieden


 
 


NIEUWS


 JAARPROGRAMMA 2022

Tot en met 26 maart
Expositie Wildlife
Marion Schrevelius, Cees Roorda, JanJaap Stigter, Erik Wessels, Gert Koetsier en Herman Vos zijn de exposanten die dit jaar invulling geven aan de expositie Wildlife in Museum Schoonewelle.

Februari
Donderdag 24 februari - Filmvertoning. Nederlandstalige film met in de hoofdrol een bekende cabaretier. Het verhaal gat over een man die na vele jaren zijn baan als vogelwachter dreigt te verliezen.

Maart
Vrijdag 11 maart - Dialectavond met Andries Middelbos uit Drenthe. Verhalen en muziek.
Dinsdag 15 maart- Het dondert en het bliksemt. Weerman/meteroloog Jacob Kuiper over de extemen in het weer
Donderdag 24 maart - Huuskamerpraot met Albert Greveling. Centraal staat de omgeving van het kruispunt Zomerdijk/Kerkstraat/Baanstraat/Dwarsstraat.

April
Dinsdag 5 april - Sieraden uit de natuur. Marian de Graaf uit Wanneperveen laat zien hoe zijn van materiaal uit de natuur de leukste sieraden maakt.
Deze activiteit begint om 14.00 uur. 
Donderdag 7 april - Rusland-deskundige drs. Marie-Thérèse ter Haar over de oorlog tussen Rusland en Oekraïne.

Oktober
Woensdag 26 oktober - Sporen naar de horizon met Bastiaan Brink

Bovenstaande activiteiten (muv Sieraden uit de natuur) beginnen om 19:30 uur. 
Vooraf reserveren is gewenst. Dit kan aan de balie van Sluuspoort of telefonisch via 038-3866555 (met vermelding van het aantal personen).


April
Dinsdag 5 april - Sieraden uit de natuur. Marian de Graaf uit Wanneperveen laat zien hoe zijn van materiaal uit de natuur de leukste sieraden maakt.
Deze activiteit begint om 14.00 uur. Ook hiervoor is opgave noodzakelijk. Dat kan t/m vrijdag 1 april.

VOOR MEER INFORMATIE OVER HET PROGRAMMA: WWW.BELEEFZWARTSLUIS.NLGeplaatst op 20 June 2017

Geen plaatje Museum Schoonewelle zoekt amateurkunstenaars.
Voor de expositie: Van Traan Tot Oceaan, 18 november 2017 t/m 27 januari 2018.
 
Nieuw in het expositieprogramma van Museum Schoonewelle van dit jaar is een groepstentoonstelling voor amateurkunstenaars uit Zwartsluis en omgeving. Museum Schoonewelle nodigt u van harte uit om mee te doen. Bent u een actief schilder, tekenaar of fotograaf, maakt u beelden, bent u bezig met moderne media, literatuur of poëzie of met andere kunstvormen, meld u zich dan aan. Ook theater- en muziekuitvoeringen passen in het programma.
Het thema voor 2017 is “Van Traan tot Oceaan”. Dit thema is heel breed. Het kan van een druppel water uitgroeien tot een enorme oceaan. De expositie loopt van 11 november tot en met 9 december 2017 en sluit aan bij de Kunstweek 2017 en wordt gehouden op de expositiezaal 2everdieping Tagrijn, Handelskade 25, Zwartsluis.
Deelnemers mogen minimaal twee werken inleveren. Misschien wordt het meer, maar dat is afhankelijk van het aantal inschrijvingen. Wilt u als amateurkunstenaar deelnemen aan deze tentoonstelling, vraag dan het inschrijfformulier aan. Het ingevulde formulier en de digitale foto’s van uw werk kunt u vervolgens mailen aan schoonewelle@schoonewelle.nl. Uit de aangeboden werken wordt een selectie gemaakt door een selectiecommissie. Op het inschrijfformulier vindt u de overige voorwaarden. De geëxposeerde werken mogen ook verkocht worden.
Als er voldoende animo is vanuit de amateurkunstenaars willen we ieder jaar de amateurkunstenaars de mogelijkheid bieden om te exposeren. Dit is een mooie gelegenheid hun werk te laten zien aan een groter publiek. In overleg met de kunstenaars kiezen we ieder jaar een nieuw thema.
Tijdens deze tentoonstelling worden met kunstenaars uit de regio workshops en trainingen georganiseerd. Met de tips van de kunstenaars kunt u als amateurkunstenaar uw voordeel doen.
Ook zin om mee te doen? Geef u op via schoonewelle@schoonewelle.nl. Meer informatie: www.sluuspoort.nl.

Geplaatst op 1 April 2017
Schoonewelle vernieuwd met ‘Eeuwenoude Sporen’
Geen plaatje Schoonewelle vernieuwd met ‘Eeuwenoude Sporen’
Deze tentoonstelling komt in plaats van de erg geslaagde tentoonstelling 'Blijf bij de tijd'. De nieuwe is helemaal gebouwd door een groot aantal noest werkende vrijwilligers, allen gedreven lieden die ieder op ... lees verder

Geplaatst op 17 November 2016
Winterkwartier 2016/2017
Geen plaatje Winterkwartier 2016/2017
Avonden over Weerribben/Wieden, IJsseldelta, Olde Maten, Voorsterbos, het Reestdal, de Eese, de Bult en het Staphorsterbos. Wat een weelde, zoveel landschappen naast de deur. In het midden van dit moois ligt Zwartsluis en Sluuspoort, met een fantastisc ... lees verder
 

Over Schoonewelle
Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht staat in Zwartsluis.
De kern van de collectie van het museum is een veelzijdige verzameling, waarin de naturaliëncollectie-Schoonewelle met diorama- en vitrinepresentatie de veelsoortigheid van de natuur van het gebied Noord-West-Overijssel en omstreken demonstreert.

Roelof Johannes Schoonewelle (1889-1960) was de grondlegger van het huidige Museum voor Natuur en Ambacht.
Als natuurliefhebber pur sang legde hij de basis voor een indrukwekkende collectie geprepareerde en opgezette dieren.
Enkele jaren geleden is Schoonewelle verbouwd tot wat het nu is: een multi-functioneel Museum voor Natuur en Ambacht waar, naast de vaste expositie, mogelijkheden zijn voor tijdelijke exposities en de uitvoering van verscheidene culturele activiteiten.

___________________________________