Collectie Schoonewelle

Ga naar de site van Jeugd Natuurclub De Wieden


 
 
Collectie Schoonewelle
"Schoonewelle" bezit een zeer uitgebreide en fraaie collectie geprepareerde dieren en vogels. Deze collectie is in de loop van vele jaren opgezet door de heren Schoonewelle senior en junior. Later is de aanvulling van de collectie vooral verzorgd door Johan Hagens. Het museum is nog voortdurend bezig de collectie te verbeteren en uit te breiden. Mocht u mooie exemplaren vinden of bezitten en deze een plaatsje gunnen in onze collectie, dan houden wij ons van harte aanbevolen.
Johan Hagens is preparateur en verbonden aan het museum. Hij heeft een deel van onze collectie geprepareerd. Het is ook mogelijk dieren voor uzelf op te laten zetten. Vraag bij het museum naar de voorwaarden.


 

Over Schoonewelle
Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht staat in Zwartsluis.
De kern van de collectie van het museum is een veelzijdige verzameling, waarin de naturaliëncollectie-Schoonewelle met diorama- en vitrinepresentatie de veelsoortigheid van de natuur van het gebied Noord-West-Overijssel en omstreken demonstreert.

Roelof Johannes Schoonewelle (1889-1960) was de grondlegger van het huidige Museum voor Natuur en Ambacht.
Als natuurliefhebber pur sang legde hij de basis voor een indrukwekkende collectie geprepareerde en opgezette dieren.
Enkele jaren geleden is Schoonewelle verbouwd tot wat het nu is: een multi-functioneel Museum voor Natuur en Ambacht waar, naast de vaste expositie, mogelijkheden zijn voor tijdelijke exposities en de uitvoering van verscheidene culturele activiteiten.

___________________________________