Agenda

Ga naar de site van Jeugd Natuurclub De Wieden


 
 
Expositie AgendaWisseltentoonstellingen
 • t/m 19 november: Expositie Robert Kromkamp - Natuurfotograaf 
 • t/m 25 november: Wildlife expositie 'Natuur-Natuurlijk' Jan Wessels

Vaste Tentoonstellingen
 • Blijf bij de tijd.
 • Geschiedenis van Zwartsluis.
 • Collectie Schoonewelle.
 • Collectie Berthus Klomp.
Wildlife expositie 'Natuur-Natuurlijk' Jan Wessels
 • Traditiegetrouw staat het najaar in Museum Schoonewelle in het teken van de Wildlife kunst. Dit jaar hebben wij een expositie ingericht met het werk van de bekende kunstschilder Jan Wessels uit Hengelo. U bent van harte uitgenodigd de expositie te bezichtigen, die duurt van 19 september tot 26 november 2016.

Natuurfotograaf Ronald Kromkamp
exposeert zijn werk in Sluuspoort
 • ZWARTSLUIS – In de theetuin van  Sluuspoort is tot en met 19 november een expositie ingericht met werk van natuurfotograaf Ronald Kromkamp.
   
  Kromkamp is, als het  even kan, te vinden in de natuur rondom Zwartsluis. Altijd met zijn fotocamera bij de hand. Hij houdt zijn grote passie niet alleen voor zichzelf,. Maar deelt die ook graag met een ander. Onder het motto ‘Kiek op het water’, wordt er vanaf een boot met gevarieerde gezelschappen door de Wieden/Weerribben gevaren om de te kieken (kijken) naar alles wat er leeft en om alles te kieken (fotograferen) wat er leeft. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden bij De Fotoboot Fotografie (www.kiekophetwater.nl).
  Van zijn eigen werk is in de theetuin  van Sluuspoort nu een expositie in gericht. Een kleine  impressie uit het grote oeuvre dat hij in ruim 15 jaar heeft samengesteld. Vlinders, vogels, bevers, otters, landschappen, zonopkomsten- en ondergangen . Het komt allemaal aan bod.
  Sluuspoort aan de Handelskade 25 in Zwartsluis is geopend op maandag van 13.30 tot 17.00 uur en van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.
  www.sluuspoort.nl
 
SAKZ activiteiten: http://schoonewelle.nl/sakz

 
Over Schoonewelle
Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht is gelegen in Zwartsluis. De kern van de collectie van het museum is een veelzijdige verzameling, waarin de naturaliëncollectie-Schoonewelle met diorama- en vitrinepresentatie de veelsoortigheid van de natuur van het gebied Noord-West-Overijssel en omstreken demonstreert.

Roelof Johannes Schoonewelle (1889-1960) was de grondlegger van het huidige Museum voor Natuur en Ambacht. Als natuurliefhebber pur sang legde hij de basis voor een indrukwekkende collectie geprepareerde en opgezette dieren. Enkele jaren geleden is Schoonewelle verbouwd tot wat het nu is: een multi-functioneel Museum voor Natuur en Ambacht, waar naast de vaste expositie, mogelijkheden zijn voor tijdelijke exposities en de uitvoering van verscheidene culturele activiteiten.

___________________________________
Agenda

Exposities
 •  
 • 21 t/m 23 juni 2017 'Kikkers en zo' - expositie Jasper Oostland


Overige activiteiten