Activiteiten

Ga naar de site van Jeugd Natuurclub De Wieden


 
 
Activiteiten
Zaterdag 8 april: Vriendendag.
 Minstens één keer per jaar organiseren we een vriendendag voor onze donateurs/vrienden/ vriendinnen. Dit jaar wordt de vriendendag gehouden op zaterdag 8 april as. van 11.00 tot 16.00 uur. Hieronder vindt u het voorlopige programma. Er wordt nog hard gewerkt aan de definitieve invulling. De nieuwste informatie kunt u vinden op Facebook (www.facebook.com/sluuspoort) en de websites www.beleefzwartsluis.nlen www.sluuspoort.nl.
 
Voorlopig programma vriendendag:
11.00 – 14.45 uur: Bezichtiging van de veilingobjecten
15.00 uur: Aanvang veiling van overtollig museummateriaal en boeken uit de museumwinkel
11.00 – 16.00 uur: Jentai van Grevenhof: demonstratie prepareren
11.00 – 16.00 uur: Studenten Groene Welle: speurtocht op de turfeilanden
11.00 – 16.00 uur: Studenten Groene Welle: kennismaken met échte reptielen, knaagdieren en “knuffeldieren”
14.00 uur Arnold Lassche: lezing over de roofvogeltrek in Georgië
11.00 – 16.00 uur: Jan Wolfkamp en Arnold Lassche: braakballen pluizen
10.00 – 17.00 uur: Expositie Een binnenkijkje met röntgen van Arie van ‘t Riet
11.30 – 16.00 uur: Vaartochtje met het havenbootje Sluuspoort 1
 
Tijden onder voorbehoud. Zie voor tijden en aanvullingen de vermelde websites en de sociale media. Alle activiteiten starten vanuit Museum Schoonewelle, Sluuspoort, Handelskade 25.
 
Wij wensen u alvast een mooie dag en natuurlijk ook weer een interessant museumjaar. Nieuw dit jaar is de themaexpositie Eeuwenoude Sporen, die de komende jaren weer een leidraad wordt voor de educatie en de kinderactiviteiten. De expositie is geheel door bestuur en vrijwilligers ontwikkeld en opgebouwd. Uiteraard bent u ook uitgenodigd deze tentoonstelling te bekijken.
 
Over Schoonewelle
Schoonewelle Museum voor Natuur en Ambacht staat in Zwartsluis. De kern van de collectie van het museum is een veelzijdige verzameling, waarin de naturaliëncollectie-Schoonewelle met diorama- en vitrinepresentatie de veelsoortigheid van de natuur van het gebied Noord-West-Overijssel en omstreken demonstreert.

Roelof Johannes Schoonewelle (1889-1960) was de grondlegger van het huidige Museum voor Natuur en Ambacht. Als natuurliefhebber pur sang legde hij de basis voor een indrukwekkende collectie geprepareerde en opgezette dieren. Enkele jaren geleden is Schoonewelle verbouwd tot wat het nu is: een multi-functioneel Museum voor Natuur en Ambacht waar, naast de vaste expositie, mogelijkheden zijn voor tijdelijke exposities en de uitvoering van verscheidene culturele activiteiten.

___________________________________